Navigácia

    • Fellinger Károly
      27. 3. 2014

      Dňa 17. februára 2014 nás poctil svojou návštevou pán Fellinger Károly, rodák z Jelky, básnik s čiastočnou prezentáciou svojej tvorby a väčšinu času venoval regionálnej výchove. So žiakmi formou besedy preberal lokalitu Jelky a blízkeho okolia z hľadiska historického, ale aj z hľadiska súčasnosti. Pozornosť žiakov upútala prezentácia rôznych príbehov, ktoré sa zakladali na skutočnosti a veľmi šikovne nadviazal na povesti, ktoré sú známe obyvateľom Jelky. Veľkú radosť spôsobil pán Fellinger Károly sponzorovaním kníh zo svojich básnických zbierok. Svojou osobnosťou vytvoril medzi žiakmi priateľskú, príjemnú atmosféru, z ktorej bolo vidno, že žiakom rozumie a je vzácnou a váženou osobnosťou, ktorej prítomnosť ocenili aj samotní žiaci. Veľkým prínosom pre celú školu bola materiálna pomoc zo strany básnika.

    • Mikuláš 2013
      6. 12. 2013

      Dňa 6.12.2013 zavítal aj medzi naše deti Mikuláš ktorý spôsobil rozruch a veľkú radosť svojimi darčekmi. Žiaci si však museli zaslúžiť prítomnosť Mikuláša predvedeným kultúrnym programom. Mikulášovi pomáhal čert s anjelom, čo podfarbilo Mikulášsku atmosféru. Kvalitné balíčky zasponzoroval pán Ladislav Kubovič, konateľ firmy ELPARTNER Galanta.

    • Rómske deti tancujú - II.ročník
      17. 12. 2013

      Dňa 17. decembra 2013 sme zorganizovali a realizovali už druhý ročník spoločensko-pohybovej akcie Rómske deti tancujú – Ó Romane chavore kchelen. Akcia mala veľký úspech a bola dosť rozsiahla. Zúčastnilo sa jej 120 žiakov špeciálnych základných škôl okresov Dunajská Streda a Galanta. Žiaci mali z podujatia veľkú radosť a na predvedenom programe bolo vidieť že sa starostlivo pripravovali. Nálada bola výborná a všetci odchádzali s pocitom, že sa o rok znova stretnú.

    • Divadlo Portál

      Divadlo Portál
      29. 11. 2013

      Dňa 29.novembra 2013 nás navštívili členovia prešovského divadla Portál. Herci v počte dvaja členovia dokázali zahrať predstavenie o Pyšnej princeznej. Vyzvali deti k spolupráci a tak z pasívnych divákov stala jedna veľká divadelná spoločnosť. Žiaci boli veľmi spokojní.

    • Vyhodnotenie OFMDS 2013
      5. 11. 2013

      Od prezidenta Slovenského olympijského výboru Františka Chmelára sme dňa 5.11.2013 prevzali ocenenie "Najlepšia špeciálna škola na Slovensku 2012/2013" v Hornom Smokovci.

      Ocenenie sme dostali za organizáciu a realizovanie športových hier špeciálnych škôl okresov Dunajská Streda a Galanta. V roku 2014 sa žiaci zúčastnia už piateho ročníka. Škola bola ocenená plaketou, diplomom a poukazom v hodnote 200 EUR, v ktorej obdržíme športový materiál od SOV.

    • Deň detí 2012

      Deň detí 2012
      1. 6. 2012

      Slávnostný deň v našej škole, plný hier, súťaživosti, dobrého pohostenia a dobrej nálady prežili žiaci v deň svojho sviatku 1. júna 2012. Žiaci si svoj deň vďaka perfektnej organizácii pedagógov, ich nápaditosti a snaživosti užili naozaj v plnom rozsahu. Úspech malo zhotovovanie múmií, ale aj rôzne súťaživé hry. Atraktívne bolo i futbalové stretnutie so Základnou školou v Jelke. Sladká odmena sa ušla každému žiakovi. Grilované špekáčiky a malinovka len umocnili dojem slávnostného dňa.

        

    • BOZP - školenie zamestnancov

      BOZP - školenie zamestnancov
      16. 5. 2012

      Aby všetci zamestnanci našej školy dôsledne dodržiavali bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci a oboznámili sa s predpismi protipožiarnej ochrany, zabezpečili sme prednášku so školením autorizovaným bezpečnostním technikom, pánom Karolom Sucháňom.                                                                                                                            

      Pán Sucháň vo svojej prednáške veľmi podrobne rozobral povinnosti zamestnancov pri dodržiavaní BOZP a PO. V diskusii dal priestor otázkam zamestnancov, ktoré boli orientované konkrétne na situácie vo  výchovno-vzdelávacom procese školy. Prednáška s odborným výkladom riešenia situácií bola veľkým prínosom pre prácu zamestnancov každého úseku.

        

       

    • Medzinárodná výtvarná súťaž - Proti škodlivým závislostiam bez hraníc 2012

      Medzinárodná výtvarná súťaž - Proti škodlivým závislostiam bez hraníc 2012
      17. 5. 2012

      V priestoroch Mestskéhu úradu v Galante bol náš žiak Jozef Tankó ocenený za svoju výtvarnú prácu na tému Proti škodlivým závislostiam bez hraníc. Keďže to bola medzinárodná súťaž, úspech Jožka si veľmi vážime. Keďže téma škodlivosti užívania drog a iných látok spôsobujúcich závislosť je stále aktuálna, dôkazom pochopenia tejto témy je aj výtvarné poňatie všetkých súťažiacich žiakov

      . 

    • Okresná výtvarná súťaž - Ja a môj fantastický robot

      Okresná výtvarná súťaž - Ja a môj fantastický robot
      24. 4. 2012

      Dňa 24.4.2012 naši žiaci s pedagógmi absolvovali výlet do Galanty na ktorom sme spojili príjemné s užitočným. Radosť deťom spôsobila návšteva Galantského parku, kde sa vyšantili na detskom ihrisku. O 11:00 sa zúčastnili vyhodnotenia výtvarnej súťaže Ja a môj fantastický robot. Ocenených bolo 9 žiakov. Žiaci sa na súťaž pripravovalis veľkým záujmom a boli veľmi radi že si všetky svoje práce videli vystavené.

      Akciu nasnímala i RTV Krea, záznam si možno pozrieť na adrese:

      http://www.rtvkrea.sk/video/player/index.php?id=2923#/0

       

       

    • Recitačná súťaž - krajské kolo

      Recitačná súťaž - krajské kolo
      18. 4. 2012

      Dňa 18.4.2012 víťazka okresného kola recitačnej súťaže Nikola Kudryová prezentovala našu školu na 9. ročníku súťažnej prehliadky tvorivosti žiakov špeciálnych škôl Trnavského kraja v Kopplovom kaštieli v Trnave. Nikolka dosiahla veľký úspech už tým, že sa svojou snahou vypracovala až k účasti na krajskom kole. Nikolku sprevádzala pani tr. uč. Mgr. Kristína Lénárt, ktorá bola na jej výkon patrične hrdá. Aj keď Nikolka nezískala cenu, už jej postup do krajského kola bol samotným ocenením.

       

    • Recitačná súťaž - okresné kolo

      Recitačná súťaž - okresné kolo
      27. 3. 2012

      Dňa 27.3.2012 o 9:00 hod. sme sa zúčastnili okresného kola v recitácii žiakov špeciálnych základných škôl okresu Galanta v Spojenej škole v Sládkovičove. Žiaci súťažili v troch kategóriách v poézii a v próze. Víťazi školského kola našej školy, Nikola Kudryová, Karina Tankóová, Sarah Danišová, Alexander Tankó, Denis Tési, Kristína Lakatosová, Ján Tési a Jozef Botló predniesli svoje básne pred porotou v Sládkovičove. Víťazkou okresného kola sa stala Nikola Kudryová, ktorá postupuje do krajského kola.

      V maďarskom jazyku bol víťazom Jozef Botló, ktorý do krajskej súťaže nemôže postúpiť, nakoľko recitátori prezentujú svoje básne len v slovenskom jazyku.

       

       

    • Ďalšia akcia k Mesiacu knihy

      Ďalšia akcia k Mesiacu knihy
      22. 3. 2012

      Mesiac Marec je typický pre prácu s knihou a preto i naši žiaci prežili príjemné dopoludnie v knižnici kultúrneho domu v Jelke. Pod vedením vedúcej knižnice pani Zdenky Pongráczovej si podľa záujmu vyberali knihy, s ktorými sa potom bližšie oboznamovali. Záujem žiakov bol veľký a prekvapujúci repertoár z ktorého si knihy vyberali. Prostredie knižnice sa tiež žiakom páčilo a prejavili záujem o vypožičiavanie si kníh v budúcnosti.

       

        

    • Recitačná súťaž - školské kolo

      Recitačná súťaž - školské kolo
      20. 3. 2012

      V priestoroch ŠZŠ - SA v Jelke sa dňa 20.3.2012 o 9:00 hod. konalo školské kolo v prednese poézie a prózy. Súťaže sa zúčastnilo 22 žiakov z ktorých 8 žiakov postúpilo do okresného kola. Dvojmesačná snaha v učení sa básní a prózy bola ocenená sladkou pozornosťou. Víťazi dostali diplom, ktorému sa veľmi potešili. Za našu školu zvíťazili : Jozef Botló, Sarah Danišová, Nikola Kudryová, Kristína Lakatosová, Karin Tankóvá, Denis Tési, Ján Tési a Alexander Tankó.

       

       

    • Výberové konanie

      Výberové konanie
      13. 2. 2012

      Nakoľko s účinnosťou od 1.9.2011 splynula ŠZŠ so ŠZŠ s VJM v jeden právny subjekt, uskutočnilo sa dňa 13.2.2012 výberové konanie na pozíciu riaditeľky školy. Rada školy po preštudovaní materiálov a podrobnej konzultácii Koncepcie rozvoja školy a po sčítaní hlasov navrhla na post riaditeľky  PaedDr. Martu Habánovú. Prednostka KŠÚ v Trnave Mgr. Mária Gašparíková odovzdala úspešnej kandidátke menovací dekrét na pozíciu riaditeľky ŠZŠ - SA v Jelke.

    • Obete vojny - Holocaust

      Obete vojny - Holocaust
      27. 1. 2012

      Dňa 27.12012 žiaci osobnou návštevou pamätníka obetí vojny na miestnom cintoríne v Jelke vzdali úctu  zomrelým. Žiaci sa vo vyučovacom procese oboznámili  s najsmutnejšou kapitolou novodobých dejín Rómov v období II. svetovej vojny. Rómsky holocaust vzbudil u žiakov hlboké pohŕdanie voči tým, ktorí kinožili Rómov len preto, že ich pleť je inej farby, hovoria iným jazykom a iná je ich mentalita. Položením kvetov a minútou ticha pozdvihli vážnosť tejto slávnostnej chvíle.

       

    • Prezentácia Odborného učilišťa internátneho v Trnave

      Prezentácia Odborného učilišťa internátneho v Trnave
      25. 1. 2012

      V rámci profesionálnej orientácie našich žiakov prezentujú jednotlivé odborné učilištia svoju činnosť. Tak 25.1.2012 odprezentovala Odborné učilište internátne, Lomonosovova  8. Trnava i výchovná poradkyňa školy Mgr. Alena Winterová. Pomocou dataprojektoru názorne predviedla žiakom možnosť vzdelávania sa v jednotlivých učebných odboroch. Žiaci prejavili najväčší záujem o učebný odbor murár a cukrárska výroba. Atraktívnosť a vybavenosť priestorov praktického vyučovania bola silnou motiváciou pri ich rozhodovaní sa pre určitý učebný odbor. Množstvo otázok bolo dokladom prejaveného záujmu.

       

    • Výchovný koncert

      Výchovný koncert
      9. 1. 2012

      Spestrením vyučovania bol výchovný koncert pre žiakov v jedálni školy. Ujo Viktor Guľváš z Nitry, pripravil pre žiakov hudobný koncert, ktorý mal nielen zábavný, ale aj výchovný charakter. Jednotlivé predmety ako Geografia, Matematika, Výtvarná výchova predstavil žiakom hudobnou formou. Zhudobnenie predmetov sa stalo zaujímavým a záživným. Ujo Viktor spevom charakterizoval a predstavil učivo úplne z inej strany. Žiakov predstavenie tak zaujalo, že sa spontánne pridali k melodickým textom uja Viktora.

       

       

       

       

    • Vianočné posedenie zamestnancov

      Vianočné posedenie zamestnancov
      20. 12. 2011

      Zamestnanci našej školy dôstojným posedením zavŕšili kalendárny rok.  Riaditeľka školy sa poďakovala  prítomným za ich aktívnu a tvorivú prácu a zaželala im v nasledovnom období pevné zdravie a tvorivé úspechy. Posedenie bolo spojené s pohostením celého kolektívu ktoré prípravila pani riaditeľka.  Podávala sa vianočná kapustnica, ktorá všetkým chutila. V družnom a priateľskom rozhovore  sme sa rozlúčili s kalendárnym rokom.

       

    • Bezpečnostno - preventívna akcia

      Bezpečnostno - preventívna akcia
      7. 12. 2011

      V rámci pravidelných prednášok poriadaných aktivistami Obvodného oddlenia policajného zboru v Jelke nás opätovne dňa 7.12.2011 navštívil npor. Sárkány, ktorý formou rozhovoru objasňoval žiakom nebezpečenstvo užívania drog a iných látok spôsobujúcich závislosť. Akcia sa konala ako súčasť prednášky o prevencii kriminality  pod záštitou npor. Mgr. Vojtecha Brauna, riaditeľa OOPZ v Jelke.

       

    • Mikulášska nádieľka

      Mikulášska nádieľka
      6. 12. 2011

      Dňa 6.12.2011 zástupkyňa firmy ELPARTNER, slečna Barbora Óváriová navštívila našich žiakov pri príležitosti Mikuláša a obdarovala ich bohatými balíčkami. Radosť žiakov bola veľká. Poďakovanie patrí pánovi konateľovi firmy ELPARTNER Ladislavovi Kubovičovi. Balíčky spríjemnili žiakom Mikulášske posedenie.

       

        

    Novinky

    Kontakt

    • Spojená škola Sládkovičovo - Elokované pracovisko - Špeciálna základná škola-Speciális Alapiskola Jelka
      Školská 399/1, 925 23 Jelka
    • 0911 676446

    Fotogaléria